De megahit Pirates Of The Caribbean wordt in augustus 2015 in Amsterdam in de openlucht vertoond terwijl een orkest live de muziek speelt. 

Dat heeft theaterproducent Erwin van Lambaart dinsdag gemeld in een interview met Entertainment Business.

Van Lambaart Entertainment was een van de eerste entertainmentbedrijven die film, muziek en een grote zaal met elkaar combineerde.

Na een uitverkochte Ziggo Dome bij zowel Frozen Planet als Planet Earth In Concert is het op 27 december de beurt aan Blue Planet In Concert. De BBC-natuurdocumentaire wordt op het grootste HD-projectiescherm in Europa getoond, terwijl het tachtigkoppige Gelders Orkest de beelden muzikaal ondersteunt.

"We willen volgend jaar tijdens SAIL iets heel bijzonders doen", legt de producent uit. "En dat doen we met de bekende film Pirates Of The Caribbean. Het muziekspoor is digitaal uit de film gehaald en wordt door een groots symfonieorkest live gespeeld. Daarnaast praat ik nog met andere partijen over een aantal films die zich perfect lenen voor een soortgelijke insteek."

SAIL Amsterdam is een maritiem evenement dat om de vijf jaar wordt georganiseerd. Volgend jaar vindt de negende editie plaats van 19 augustus tot en met 23 augustus.

Pirates Of The Caribbean uit 2003 was gebaseerd op de gelijknamige attractie in Disneyland en vertelt over een groep piraten die een Aztekenvloek proberen op te heffen. De hoofdrollen worden gespeeld door Johnny Depp, Keira Knightley en Geoffrey Rush.