Ambulance Amsterdam moet wat gaan doen aan de rusttijden en nachtdiensten van het personeel. De Inspectie SZW heeft de ambulancedienst een waarschuwing gegeven, zei een woordvoerder vrijdag.

Volgens de vroegere Arbeidsinspectie heeft de ambulancedienst vijf overtredingen begaan op het gebied van arbeidstijden en arbeidsomstandigheden.

De Inspectie SZW heeft de ambulancedienst een maand de tijd gegeven om zich beter aan de Arbeidstijdenwet te houden. Over drie maanden moeten ook de arbeidsomstandigheden verbeterd zijn.

Het gaat dan bijvoorbeeld om het terugdringen van werkstress en het aanbieden van trainingen. Het onderzoek van de inspectie ging niet over de aanrijtijden en de kwaliteit van de zorg die het bedrijf levert.

Veiligheid

Medewerkers van de ambulancedienst zijn al langer ontevreden over de leiding. Ze kunnen het werk naar eigen zeggen niet naar behoren uitvoeren, waardoor de veiligheid van patiënten en medewerkers in gevaar komt. Het personeel schakelde vakbond Abvakabo FNV in.

Die liet in het voorjaar al weten dat hij vindt dat de directie moet vertrekken. Abvakabo liet weten dat de medewerkers zich met de waarschuwing van de inspectie ,,eindelijk gehoord'' voelen.