Voormalig directeur van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp, hangt een claim van justitie boven het hoofd.

Möllenkamp moet op 3 december voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen op verdenking van het aannemen van miljoenen euro's aan smeergeld in ruil voor het gunnen van flatgebouwen aan zijn vriendenkring.

Dat bevestigde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag na een bericht hierover in De Telegraaf. De krant rept over een claim van ruim 2 miljoen euro, maar over het bedrag wil justitie nog niets kwijt.

Rochdale ontsloeg Möllenkamp in 2009, omdat hij zich met allerlei gesjoemel zou hebben verrijkt. Hij zou zichzelf onder meer te veel pensioengeld hebben toegekend, onterecht gedeclareerde bedragen hebben ontvangen en financiële gunsten en diensten hebben gekregen van zakelijke relaties zonder aanwijsbare tegenprestaties.

Ook viel het feit dat hij destijds in een Maserati rondreed niet goed. De woningcorporatie wil miljoenen van hem terugzien.

"We zijn nog steeds voornemens Möllenkamp te vervolgen voor fraude zoals het aannemen van steekpenningen, valsheid in geschrifte en witwassen", aldus het OM. "Tijdens de regiezitting op 3 december worden de onderzoekswensen van de verschillende partijen besproken."