De 28-jarige Amsterdamse taxichauffeur Tarik K. hangt een werkstraf van 200 uur boven het hoofd voor het plegen van ontucht in zijn taxi. 

De officier van justitie eiste dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam eveneens een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor zijn gedrag tijdens nieuwjaarsnacht.

Justitie verdenkt de taxichauffeur van het plegen van ontuchtige handelingen bij een 27-jarige toeriste tijdens een rit in de vroege ochtenduren van nieuwjaarsdag. De chauffeur verklaarde tijdens de zitting dat hij de vrouw tijdens de rit vanaf het Leidseplein had gekust, omhelst en dat hij haar been streelde.

''Verder is er niets gebeurd'', hield K. vol. ''We kregen ruzie in de auto nadat we discussie kregen over de prijs. Bij het Muiderpoortstation heb ik haar uit de auto gezet'', vertelde de verdachte. Volgens omstanders stapte de toeriste bevend en hevig overstuur de auto uit en riep ze dat ze verkracht was.

Korting

Het slachtoffer was dinsdag niet in de rechtbank. Tegenover de politie heeft ze verklaard dat de chauffeur de ritprijs verhoogde van 35 naar 100 euro, maar dat ze korting zou krijgen door hem te kussen.

De vrouw beweert te zijn betast en dat hij met zijn vingers in haar slip zat. De verdachte, die eerder werd verdacht van verkrachting van een dronken cliënt, ontkent dit en zegt dat de toeriste zelf vroeg om een kus.

De man is door de kwestie zijn baan, zijn auto en chauffeurspas kwijt. Ook is hij in financiële problemen gekomen en lukt het hem niet 8900 euro aan verkeersboetes af te betalen.

DNA

De officier van justitie achtte verkrachting niet bewezen. De verdachte had namelijk geen DNA-materiaal van de vrouw aan zijn vingers. Over de hoogte van de straf zei ze dat ze het de chauffeur bijzonder kwalijk nam dat hij tijdens de taxirit zijn handen niet thuis kon houden, omdat vrouwen zich in taxi's veilig wanen.

De rechtbank doet 25 november uitspraak.