Amateurvereniging ASV De Dijk wordt door de KNVB niet bestraft voor de oerwoudgeluiden die een toeschouwer vorige maand maakte in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard.
 

De bond meent dat de club er alles aan heeft gedaan om de toeschouwer te identificeren. De betreffende persoon is door de club vervolgens ook gestraft. De KNVB heeft de zaak daarom geseponeerd.

Fortuna-speler Seku Conneh werd tijdens het bekerduel racistisch bejegend.

De aanvaller nam uiteindelijk sportief revanche door in de verlenging één van de doelpunten voor zijn rekening te nemen. Fortuna won de wedstrijd met 7-4 en bekerde verder.

Ajax

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar het te laat komen van Ajax bij het duel NAC Breda-Ajax op 27 september.

Clubs en zendgemachtigden maken afspraken over het op tijd beginnen van een wedstrijd. Als een wedstrijd om welke reden dan ook niet op tijd aanvangt, stelt de aanklager betaald voetbal een onderzoek in.

Op basis van het vooronderzoek stelt de aanklager Ajax een schikkingsvoorstel voor van een voorwaardelijke geldboete van 2.500 euro met een proeftijd van één jaar.