Een 22-jarige man is zondagochtend vermoedelijk na drugsgebruik overleden.

Dat schrijft de politie.

Het slachtoffer werd zondag rond 1.30 uur samen met een andere man onwel aangetroffen op de Reguliersgracht. De ambulancedienst bracht beide mannen naar twee verschillende ziekenhuizen. Het latere slachtoffer verliet vrijwillig het ziekenhuis waarna de politie hierover geïnformeerd werd.

Zij adviseerden de man om terug naar het ziekenhuis te gaan omdat hij nog niet behandeld was. De man weigerde dit. De politie besloot vervolgens om de man mee te nemen naar het bureau waar hij op een matras kon liggen. 

Het slachtoffer raakte daar onwel waardoor hij gereanimeerd moest worden. Al reanimerend is de man overgebracht naar het ziekenhuis waar hij uiteindelijk overleed.

Drugs

Het vermoeden bestaat dat de overleden man en de man die nog in het ziekenhuis ligt en ook geranimeerd is, een hoeveelheid drugs hebben gesnoven. De recherche doet hiernaar onderzoek laat de politie weten.

Omdat de overleden man in het politiebureau onder de zorg van politiepersoneel viel zal de Rijksrecherche een onderzoek instellen.