Ajax bleef dinsdagavond de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen in het hoofdtoernooi van de Champions League. Dat is de beste reeks sinds het seizoen 2005/2006.

De equipe van trainer Frank de Boer speelde met 1-1 gelijk tegen APOEL Nicosia nadat het won van zowel FC Barcelona als Celtic en gelijkspeelde tegen AC Milan en Paris Saint-Germain.

Die eerste drie wedstrijden werden in de voorbije jaargang afgewerkt.

Negen seizoenen geleden rekende Ajax twee keer achter elkaar af met FC Thun, zette het Sparta Praag eveneens opzij en noteerde het remises tegen Arsenal en Internazionale.

Een 1-0 nederlaag in de achtste finale tegen datzelfde Internazionale betekende die jaargang niet alleen uitschakeling, maar ook een einde aan de ongeslagen serie. 

Sinds het seizoen 2010/2011 neemt Ajax onafgebroken deel aan het toernooi, na een onderbreking van vier seizoenen.

Ajax' clubrecord van ongeslagen duels in de Champions League werd gevestigd in de succesvolle jaren negentig. Panathinaikos kreeg de Amsterdammers in 1996 op de knieën na een reeks van negentien wedstrijden met louter gelijke spelen en overwinningen.

Feyenoord

Overigens begon Ajax nooit eerder met twee remises aan het miljoenenbal.

Het Nederlandse record 'gelijke spelen vanaf de start van het toernooi' is in handen van Feyenoord, dat in het seizoen 1999/2000 aan de eerste vijf duels een punt overhield.

De Rotterdammers overleefden toen de eerste poulefase door een 1-0 zege in de laatste wedstrijd tegen Rosenborg BK.