In het televisieprogramma Opsporing Verzocht (AVROTROS) is dinsdagavond een foto te zien van het slachtoffer van de fatale schietpartij zaterdag in The Sand in Amsterdam. 

Het is nog altijd niet duidelijk wie de man is, liet een woordvoerster weten.

''We hopen dat de kijker ons kan helpen bij het vaststellen van zijn identiteit.'' Ook vraagt de politie of bezoekers van het feest Afro Dance XXL weten of zich die nacht voorafgaand aan de schietpartij iets heeft afgespeeld.

Frankrijk

Eerder werd al bekend dat het slachtoffer vermoedelijk voor het weekend vanuit Frankrijk naar Amsterdam is gereden. Hij heeft een Afrikaans uiterlijk.

De politie riep maandag bezoekers op door hen gemaakte filmpjes van het feest te delen. Tot nu toe is daar nog geen gehoor aan gegeven. Op het moment van de schietpartij, rond 04.15 uur, waren zo'n 2000 mensen in de club.

Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor. Burgemeester Eberhard van der Laan sloot The Sand zaterdag direct voor onbepaalde tijd. Al eerder vonden er geweldsincidenten plaats in de evenementenlocatie in het Westelijk Havengebied. Deze schietpartij was de druppel.

Ongeloof

The Sand laat in een verklaring op de website weten nog ''in ongeloof over het gebeurde'' te zijn en probeert te achterhalen hoe het zover heeft kunnen komen. ''De toedracht moet worden opgehelderd en we helpen de opsporingsinstanties waar we kunnen om helderheid te krijgen.''

De reeds geplande evenementen moeten de komende tijd uitwijken naar een andere locatie. ''Voorlopig kunnen we niet anders dan wachten op nadere besluiten van de gemeente'', staat verder op de site. ''We zullen dan ook bij gemeente en politie aandringen op nadere gesprekken en informatie over de voortgang van het onderzoek.''