Ajax heeft woensdag zonder moeite de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. De Amsterdammers waren in het Olympisch Stadion met 9-0 te sterk voor hoofdklasser JOS Watergraafsmeer.

Spits Arek Milik maakte maar liefst zes doelpunten. De overige treffers kwamen op naam van Lucas Andersen, Queensy Menig en Ricardo Kishna.

Trainer Frank de Boer gaf veel spelers rust, waardoor doelman Diederik Boer zijn debuut kon maken. Ook Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Jairo Riedewald, Lerin Duarte, Kishna en Milik kregen speeltijd.

De Boer hoopte op een treffer in het eerste kwartier, maar de openingstreffer viel in de 22e minuut. JOS-doelman Mitchel Dijkstra schoot de bal tegen Milik aan, waarna de aanvaller simpel kon binnentikken.

Vier minuten later stond het al 3-0 in Amsterdam. Na een slim hakje van Milik maakte Andersen oog in oog met Dijkstra de 2-0 en opnieuw Milik, op aangeven van Kishna, was goed voor de derde treffer. Daar bleef het bij in de eerste helft.

Stroef

Na rust werd er nog zes keer gescoord door Ajax. Na een stroef eerste kwartier, waarin JOS nog een enorme kans op de 3-1 kreeg, was het Milik die voor de 4-0 zorgde.

De Pool was ook belangrijk bij de 5-0 van Kishna en de 6-0 van debutant Menig. Milik wist in de laatste tien minuten van de wedstrijd Dijkstra nog drie keer te verschalken.