Ongeveer dertig tips heeft de politie binnengekregen over de moord op Stefan Regalo Eggermont in Amsterdam, naar aanleiding van een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht dinsdagavond. 

Politie en justitie gaan ervan uit dat Eggermont op 13 juli slachtoffer werd van een persoonsverwisseling. Waarschijnlijk dachten de schutters die de 30-jarige Amsterdammer onder vuur namen, dat ze iemand anders voor zich hadden.

Een eerder verzoek om informatie, enkele dagen na de moord, leverde vijftien tips op.

De meeste tips die na de uitzending van dinsdagavond binnenkwamen, gaan volgens de politie over de auto die werd getoond in Opsporing Verzocht. Ook heeft zich een persoon gemeld die zegt de bestuurder van het voertuig te zijn.

''Dat wordt nu uitgezocht.'' De politie wilde meer weten over de auto die enkele minuten na de schietpartij kwam aanrijden, een opvallende manoeuvre maakte en in dezelfde richting als de vluchtauto verder reed.

Gouden tip

Voor de gouden tip die leidt tot het oplossen van de zaak heeft justitie 15.000 euro klaarliggen. Die tip is volgens de politiewoordvoerder nog niet binnengekomen. ''Het verzoek om informatie blijft onverminderd van kracht.''

Eggermont werd op 13 juli in de Conradstraat, dichtbij het centrum van Amsterdam, in zijn auto met meerdere kogels geliquideerd.