Onderzoek naar nog twee mogelijke slachtoffers van de van moord verdachte Amsterdammer George H. heeft geen resultaten gehad.

De recherche heeft naspeuringen daarnaar gestaakt. Justitie verdenkt de 24-jarige H. nu definitief van twee moorden, waarvan twee jonge Dominicanen vorig jaar het slachtoffer werden.

H. zou beide slachtoffers, die nog maar kort in Nederland waren, hebben geïnjecteerd met succinylcholine, een spierverslapper die wordt gebruikt bij operaties. Volgens justitie heeft H. met de moorden grote bedragen van overlijdens- en risicoverzekeringen willen innen.

Donderdag stond H. pro forma voor de rechtbank in Amsterdam. Hij ontkent, maar heeft nog geen verklaring van enige omvang willen afleggen, op advies van zijn advocaten.

H., Dominicaan van geboorte, woonde in Amsterdam-Zuidoost en fungeerde voor de Dominicaanse gemeenschap als vraagbaak en wegwijzer. Hij sloot onder meer verzekeringen af voor landgenoten. Fraude daarmee bracht de zaak vorig jaar november aan het rollen. Kort daarna overleed slachtoffer Alfredo Bido Fernandez (24).

In het onderzoek keek de politie vervolgens ook naar een eerder overlijdensgeval. Dat bleek grote gelijkenissen te bevatten met de zaak-Fernandez.

Beeldvorming

H.'s advocaten vinden dat er maar weinig klopt van het hele onderzoek; ''beeldvorming'' speelt een hoofdrol.

Volgens raadsvrouw Manon Aalmoes dringt zich in dat opzicht een vergelijking op met de zaak-Lucia de Berk, de voor seriemoord veroordeelde en later gerehabiliteerde Haagse verpleegster. Die vergelijking gaat wat officier van justitie Justin Louman betreft ''volledig mank''.

Gezondheidstoestand

Aalmoes meent dat tastbaar bewijs ontbreekt. Zij wees onder meer op de gebrekkige gezondheidstoestand van zowel Fernandez als het andere slachtoffer, Alan Perez Gonzalez.

Een verzoek van Aalmoes tot vrijlating van H. bleef zonder gevolg: de rechtbank vindt er in de zaak-Fernandez genoeg belastend materiaal tegen H. ligt. Dat geldt niet voor de zaak-Gonzalez: voor die zaak zit H. niet in voorarrest, ondanks een vordering daartoe van het Openbaar Ministerie.