De politie zal tijdens een aangekondigde pro-Palestina-demonstratie zaterdag in Amsterdam opnieuw alert zijn op discriminatie, belediging en opruiing.

Dat meldt de gemeente vrijdagmiddag in een persbericht.

Demonstranten mogen geen discriminerende of antisemitische uitingen doen, hun gezichten niet bedekken, geen vlaggen verbranden en geen vlaggen meedragen van terroristische organisaties als IS en Hamas. Er zijn tolken aanwezig om te vertalen.

De demonstratie begint om 14.00 uur op de Dam. Daarna lopen de actievoerders via het Rokin, de Vijzelstraat, het Weteringcircuit, de Utrechtsestraat, het Rembrandtplein en het Rokin terug naar de Dam. Rond 17.00 uur moet de protestactie beëindigd zijn.

Back to Palestine

De manifestatie wordt georganiseerd door Back to Palestine, die haar proteststem wil laten horen "tegen de hervatte aanvallen op Gaza, de voortdurende blokkade van Gaza en de Israëlische bezetting van Palestina." Volgens de gemeente zijn er tot op heden geen tegendemonstraties aangemeld.

Bij een pro-Gaza-demonstratie eerder deze maand op het Museumplein nam Amsterdam ook al een reeks maatregelen om de zaak in de hand te houden.

Burgemeester Eberhard van der Laan verklaarde toen dat er door het conflict in Gaza in de stad sprake is van een groeiende spanning tussen bevolkingsgroepen.