Vervoersbedrijf Syntus Utrecht heeft een voorstel ingediend bij de provincie om wijzigingen door te voeren. Reizigers en inwoners van Amersfoort kunnen tot 16 mei in een enquête reageren op de voorstellen. De eventuele aanpassingen gaan op 11 december in, wanneer de nieuwe dienstregeling voor volgend jaar ingaat.

Bij Syntus lijn 1 Amersfoort Centraal-Soesterkwartier-Bedrijventerrein Isselt wordt momenteel vanwege het kleine aantal reizigers onderzocht of er een achtpersoonsbusje kan gaan rijden met vrijwilligers. Lijn 1 rijdt dan alleen nog maar naar bedrijventerrein Isselt. Mogelijke wijzigingen worden pas na 2023 ingevoerd.

Omwonenden van Syntus lijn 4 (Amersfoort-Hoogland-Kattenbroek) en Lijn 7 (Amersfoort-Vathorst) ondervinden hinder. Om dit te verminderen gaat lijn 4 minder rijden. Bij lijn 7 klagen bewoners van de Paladijnenweg over overlast. Syntus wil daarom de route verleggen naar Ringweg Koppel en Kattenbroekerweg.

Wie de enquête invult, wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van Syntus. Het dagelijkse bestuur neemt in september een besluit over de voorstellen.