Twee dagen lang was Baarn in de ban van aangetroffen drugsafval in de bossen en nu is er óók een drugslab ontmanteld. Op nog geen 300 meter van één van de vervuilde plekken werd in een Bungalowpark vrijdagavond een lab aangetroffen.

In het bosgebied tussen Baarn en Lage Vuursche vond de politie midweeks op vijftien plekken zware chemicaliën. Uiteindelijk bleek dit te gaan om zesduizend liter vervuilde grond, die door Staatsbosbeheer is opgeruimd. De politie en medewerkers speurden naar de herkomst van het drugsafval en dat werd vrijdagnacht gevonden.

Op loopafstand van één van de vervuilde plekken werd op bungalowpark Lage Vuursche een drugslab ontdekt. Forensisch specialisten van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO), recherche en opruimploegen hebben na een inval het lab ontmanteld en afgevoerd.

Met de inval komt mogelijk een einde aan de onzekerheid die er in Baarn heerste. Zo was het bos door gedumpte drugsafval op vijftien plekken vervuild en raakte een voorbijganger vanwege de geur onwel. De vervuilde grond is inmiddels verwijderd en maandag wordt nieuwegrond gestort.

Het is niet bekend of er bij de politieactie van vrijdagnacht ook personen zijn aangehouden.