Het Nijkerks Diaconaal Beraad (NDB) heeft een stacaravan gekocht om mensen een gratis vakantie te kunnen bieden. Gezinnen met een minimuminkomen, alleenstaanden, ouderen en mantelzorgers uit de gemeente Nijkerk komen ervoor in aanmerking.

Geïnteresseerden kunnen kosteloos een week vakantie vieren in de stacaravan op camping De Pallegarste in het Overijsselse Mariënberg.

Bij het aanbieden van vakanties moest het NDB vaak op korte termijn een camping regelen. Na een brainstormsessie binnen het bestuur ontstond het idee om zelf een stacaravan aan te schaffen.

Door een welkome gift kon het NDB een stacaravan aanschaffen, waarbij de stichting zich garant stelt voor het staangeld. De caravan is compleet ingericht en biedt ruimte aan zes personen. Daarnaast kunnen de vakantiegangers van zes fietsen gebruikmaken.

Op dit moment zijn er nog volop mogelijkheden om een weekje te reserveren, met uitzondering van de zomervakantie. Deze periode is gereserveerd voor gezinnen met schoolgaande kinderen. De camping is open vanaf Pasen tot en met de herfstvakantie.

In het Nijkerks Diaconaal Beraad werken tien protestantse en katholieke kerken uit Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken samen aan het welzijn van de inwoners van de gemeente Nijkerk.