De politie heeft donderdag twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij het drogeren van twee jonge vrouwen in Soest.

De twee jonge vrouwen spraken op 11 december 2020 af met een man die ze online hadden leren kennen. Ze ontmoetten hem en een vriend bij een tankstation aan de Burgemeester Grothestraat in Soestdijk. Een van de mannen gaf de vrouwen meerdere alcoholische dranken.

Niet veel later werd een van de vrouwen beroerd en gaf ze over in de auto van de mannen. Vervolgens raakten beide vrouwen versuft. Ze werden op de Dorpsstreek in Soest achtergelaten, waar een voorbijganger ze rond 22.50 uur aantrof.

In het ziekenhuis bleek dat de vrouwen niet alleen alcohol in hun bloed hadden, maar dat ze ook waren gedrogeerd met de drug GHB.

De recherche opende een onderzoek, waarna twee verdachten in beeld kwamen. Donderdagochtend zijn zij aangehouden. Beiden zitten vast voor verhoor. De leeftijd en woonplaats van de verdachten kan de politie in verband met het lopende onderzoek niet bekendmaken.