ALPHEN AAN DEN RIJN - De politie heeft sinds de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn aan drie mensen een winkelverbod opgelegd. Zij gedroegen zich vreemd of agressief. Politie en Openbaar Ministerie (OM) treden streng op tegen dergelijke lieden, zo lieten zij vrijdag weten.

Donderdag hielden agenten een 40-jarige Amsterdammer aan die in kleding rondliep die leek op de outfit van de dader van de schietpartij van afgelopen weekend.

Hij kwam verward over en bedreigde het winkelpersoneel verbaal, aldus de politie. De man kreeg een winkelverbod van dertig dagen opgelegd.

Agressief

Een agressieve 51-jarige man en een verwarde man van 67 uit Alphen kregen eerder in de week ook een winkelverbod. De eerste man was agressief tegen personeel. De tweede liep in de avonduren verward door De Ridderhof.

De gemeente liet vrijdag weten dat opnieuw een gewonde van de schietpartij uit het ziekenhuis is ontslagen. Dat betekent dat er nog vier slachtoffers in het ziekenhuis liggen. Een van de gewonden is lange tijd instabiel geweest.

Verbeterd

De toestand van die persoon is vrijdag sterk verbeterd, aldus de gemeente. Inmiddels zijn alle gewonden die in het ziekenhuis liggen stabiel.

Bij de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof afgelopen zaterdag schoot Tristan van der Vlis zes mensen dood en verwondde hij er zeventien. Daarna sloeg hij de hand aan zichzelf.