ALPHEN AAN DEN RIJN - De recherche maakt reconstructies van de gebeurtenissen rond de schietpartij van afgelopen zaterdag in Alphen aan den Rijn. Verder wordt gekeken of medeplichtigen kunnen worden uitgesloten en of iemand de schietpartij had kunnen voorzien of voorkomen.

Dat meldden de politie en het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag in een gezamenlijk persbericht.

Ook wordt een profiel gemaakt van dader Tristan van der Vlis en zijn achtergrond, en wordt het laatste deel van zijn leven gereconstrueerd.

In totaal zijn zeventig rechercheurs betrokken bij het onderzoek. De Politie Hollands Midden krijgt daarbij steun van andere korpsen. In totaal zijn zaterdag en zondag ruim veertig forensisch experts ingezet op de plaats delict.

Begeleiding slachtoffers

Het onderzoek richt zich ook op de begeleiding van de slachtoffers. In totaal zijn 24 familierechercheurs ingezet die nabestaanden en de gewonden begeleiden. Ook worden getuigen gehoord, onder wie mensen die 112 hebben gebeld. Zaterdag werd 88 keer gebeld naar het alarmnummer.

Maandagavond is de woning van Van der Vlis opnieuw doorzocht. Er is gezocht naar onder andere boeken, aantekeningen, video’s en dvd’s. Alle informatie die mogelijk meer kan vertellen over de achtergrond van de dader en zijn daad wordt momenteel bekeken.

Het onderzoek naar de wapens waarmee is geschoten, loopt nog. Daarom kunnen OM en politie nog niet melden welk type wapens is gebruikt.