ALPHEN AAN DEN RIJN - Waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn heeft waarschijnlijk op korte termijn een gesprek met de familie van Tristan van der Vlis, de dader van de schietpartij in Alphen aan den Rijn.

Dat zei hij maandag in het stadhuis. ''Het is verschrikkelijk wat de nabestaanden van de slachtoffers hebben meegemaakt. Maar ook de familie van de dader lijdt onder het incident.''

Het gesprek vindt mogelijk dinsdag plaats en gaat onder andere over hun wensen voor de uitvaart. Eenhoorn zei dat de politie uit voorzorg de woningen van de ouders van de dader in de gaten houdt.

De burgemeester houdt daarnaast ook contact met de nabestaanden van de overige zes doden van de schietpartij in winkelcentrum De Ridderhof, onder meer over de nazorg en een mogelijke herdenkingsdienst volgende week. ''We willen weten wat zij van ons verwachten en hoe we dat netjes kunnen regelen'', zei hij.

Lichamen werden vrijgegeven

Ook spreekt hij met hen over de vraag waarom het volgens hen zo lang duurde voordat de lichamen werden vrijgegeven. Eenhoorn benadrukte dat dat niet eerder kon dan maandag vanwege het onderzoek.

In overleg met de families van de slachtoffers die gewond raakten, bekijkt hij of hij deze slachtoffers nog kan bezoeken. ''Maar daar moet wel behoefte aan zijn. Ik wil niet onaangekondigd op de stoep staan.''