Archeon blijft een populair uitje, maar ook de komende tijd moeten bezoekers zich vooraf aanmelden door een tijdslot te kiezen.

Deze tijdsloten zijn ingesteld tijdens de coronacrisis, zodat het Alphense museumpark kon zorgen dat het niet te druk werd vanwege de toen geldende regels (zoals minstens 1,5 meter afstand houden). Volgens museumdirecteur Monique Veldman is het gewoon praktisch om ook nu, zonder coronabeperkingen, met tijdsloten te werken. "Neem onze bezetting. Als wij weten hoeveel mensen komen, kunnen we daar rekening mee houden en blijven eventuele wachttijden kort. Wij merken dat mensen het niet vervelend vinden om een tijdslot te kiezen, ze zijn er wel aan gewend."

Efteling

Archeon is niet de enige publiekstrekker die na de coronacrisis de tijdsloten erin hield, benadrukt Veldman. "Attractiepark de Efteling en dierentuin Blijdorp doen het ook nog."

Archeon zit volgens Veldman nog niet op het aantal bezoekers van voor corona (300.000 tot 400.000 per jaar). "We zijn dit seizoen ook later opengegaan, dus het is ook lastig om dat weer in te halen. Maar over het geheel zijn wij niet ontevreden."

Eind juli had Archeon ook nog eens ruim 500 kinderen in het park, zij namen deel aan de Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting strijdt voor betere jeugdzorg en helpt gezinnen met kwetsbare kinderen door dagjes weg te organiseren. Veldman: "Het hele jaar door komen kleinere groepjes naar Archeon, één keer per jaar een groot gezelschap. We zijn blij met deze samenwerking. Die hebben we bijvoorbeeld ook met de blindenstichting en andere patiëntenverenigingen. Er is ook over deze doelgroepen nagedacht bij de inrichting van het park. In de arena waar gladiatoren vechten is bijvoorbeeld een deel betegeld, zodat je daar vanuit rolstoelen kunt kijken."