De diefstal van twee mobiele telefoons op het Oh My Festival in Rotterdam heeft geleid tot de arrestatie van zeven verdachten maandag in Boskoop. Ze worden verdacht van diefstal en heling van tientallen toestellen.

Twee slachtoffers werden zondag afzonderlijk van elkaar tijdens het Oh My Festival in Rotterdam bestolen van hun mobiele telefoon. Via Find My iPhone ontdekten zij dat hun mobieltjes mogelijk in Boskoop terecht waren gekomen. De politie ging naar de locatie in Boskoop en troffen daar zeven verdachten aan. Ze waren in het bezit van circa veertig mobiele telefoons, waarvan de herkomst wordt onderzocht.

De verdachten zijn aangehouden op verdenking van diefstal en heling van deze telefoons. Het gaat om vijf mannen (38, 37, 31, 29 en 21 jaar) en twee vrouwen (49 en 32 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zitten op dit moment vast en worden gehoord.

Volgens de politie gaat het om mobiel banditisme, internationaal rondtrekkende criminele bendes die allerlei misdrijven plegen, zoals winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. De bendeleden zijn vaak maar een korte tijd in Nederland. Ze verblijven meestal op campings, in recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland.