Ruim 8.200 mensen namen afgelopen anderhalve maand een duik in het buitenbad van het Alphense zwembad De Hoorn.

"Daar zijn wij uiteraard zeer tevreden over, maar minstens zo belangrijk vinden wij de enthousiaste reacties van de zwemmers. En die kwamen net als vorige keer uit alle hoeken van ons land", vertelt zwembaddirecteur Remco Pielstroom.

Het buitenbad ging pakweg een jaar geleden veel eerder dan gebruikelijk (namelijk het voorjaar) open vanwege de gedwongen sluiting van het binnenbad, als gevolg van de coronaregels. De Hoorn bleek zo populair dat De Thermen 2 besloot deze winter, vanaf 6 december, op herhaling te gaan. Ook nu viel dat deels samen met een gedwongen sluiting van de overdekte accommodatie.

Afgelopen weekeinde was het buitenbad voor het laatst open. Nu blijft het dicht tot komend voorjaar, ook als het binnenbad wéér gedwongen dicht zou moeten. "Er zijn ook allerlei kosten aan buitenzwemmen verbonden", benadrukt Pielstroom.

Bovendien kampt De Thermen 2 nu met krappe bezetting, omdat nogal wat medewerkers in quarantaine zitten. Daardoor kan een deel van de activiteiten niet doorgaan. Pielstroom: "Maar de zwemlessen gaan wel door, dat vinden we belangrijk."