Een dertigjarige Alphenaar draait de bak in voor afpersing na het versturen en plaatsen van naaktfoto's en -video's. Zijn slachtoffer troggelde hij volgens justitie ruim twee ton af.

De Haagse rechtbank acht het bewezen dat de man de andere persoon geld afhandig maakte. Hij is veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

De Alphenaar had seks met het slachtoffer en legde het internetcontact vast in de vorm van naaktfoto's en -video's. Deze beelden werden gestuurd naar bekenden en het bedrijf waar het slachtoffer werkte. De foto's zouden pas worden weggehaald na het overmaken van een geldbedrag.

De man is ook schuldig aan het vanaf zijn balkon naar beneden gooien van zwaar vuurwerk (Cobra 6) in de richting van twee personen. Datzelfde geldt voor stalking (niet de persoon van de naaktfoto's) en vernieling van een scooter. Justitie vroeg om een celstraf van 3,5 jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Bij het voorwaardelijke deel van zijn opgelegde straf horen ook voorwaarden. Zo krijgt de man een locatieverbod, mag hij geen harddrugs gebruiken, moet hij zich laten behandelen en moet hij meewerken aan het aflossen van zijn schulden. Eerder verklaarde de man dat een gokverslaving hem tot zijn daad dreef.