Rapper Ali Bouali (40) komt op zaterdag 6 november naar het gemeentehuis van Alphen. Dat doet hij in het kader van het Banenfestival, in de Alphense Week van het Werk.

"Veel van jullie kennen Ali B: het succesverhaal. Maar ik heb het succes niet te danken aan resultaten, maar aan overwonnen struggles", zegt hij in een video voor ondernemersvereniging VOA, een van de organisatoren van de de week. Daardoor heeft Bouali, die in het verleden onder meer kampte met een drugsverslaving, zich persoonlijk ontwikkeld, zegt hij.

Bouali, van wie onlangs een Videoland-documentaire verscheen, vertelt vanaf 13.00 uur over de lange weg die hij af heeft gelegd. Maar op het Banenfestival kunnen werkgevers en potentiële werknemers elkaar ook vinden. Zo kun je in gesprek met bedrijven uit de regio. Onder meer Bakkerij Visser, Greenport Boskoop, Bunnik Groep en Archeon zijn aanwezig.

Je kunt ook je cv laten checken, meedoen aan een sollicitatietraining, een LinkedIn-workshop volgen of een mooie profielfoto laten maken. De organisatie verwacht het bezoekersaantal van 2019 (1000 mensen) ruimschoots te overtreffen. Aanmelden is niet nodig. De Week van het Werk is van van 1 tot en met 6 november.