De NS gaat in gesprek met het Dorpsoverleg Boskoop over de uitval van treinen op het traject Alphen-Gouda.

Dat meldt de dorpsraad. Dat gesprek vindt plaats naar aanleiding van een verhaal van AD, eind augustus. De afgelopen vier maanden viel op dit traject 25 keer een trein uit. Te veel, vond het dorpsoverleg, die zich gesteund voelt door reizigersvereniging Rover. Door een storing reden er maandagmiddag opnieuw anderhalf uur lang geen treinen tussen Alphen en Boskoop.

NS heeft het dorpsoverleg uitgenodigd de zaak verder te bespreken, bevestigt NS, dat de uitval en het gevoel van het dorpsoverleg 'vervelend' noemt. Het gesprek over het lijntje op enkel spoor moet volgende maand plaatsvinden. Het spoorwegbedrijf mag zich ook opmaken voor een gesprek met de provincie Zuid-Holland, opdrachtgever van de vervoerder. "Elke trein die uitvalt, is er één te veel. De problemen zijn bekend en we gaan met NS aan tafel", zei een woordvoerder van de provincie eerder.

Eind 2019 bleek nog meer dan 99 procent van alle treinen op tijd te rijden en noemde NS-topman Rogier van Boxtel de lijn Alphen-Gouda, bij tv-programma Buitenhof, 'de beste sprinterlijn van Nederland'. De vervoerder toonde zich onlangs ook niet ontevreden over de lijn. "De meeste storingen zijn snel voorbij, dus wij vinden dat het best goed gaat."