Als de N207 tussen Waddinxveen en Gouda maandagochtend open gaat, is de hinder voor het verkeer op deze provincialeweg nog niet voorbij. Er komt nog een afsluiting.

Van 3 september tot 4 oktober gaat het om het gedeelte tussen Waddinxveen en Boskoop. Vanwege die werkzaamheden is doorgaand verkeer tussen de hefbrug in Waddinxveen en de tunnel bij Boskoop afgesloten voor doorgaand verkeer.

Vermeulen Groep, die de werkzaamheden uitvoert, meldt dat het niet alleen gaat om het vernieuwen van het asfalt. Het gaat ook om het vervangen van de scheidingsbanden tussen fietspad en rijbaan en het vernieuwen van het fietspad.

Op bepaalde delen dient de gehele fietspadconstructie opnieuw aangebracht te worden, aldus het bedrijf. Het fietspad krijgt prefab betonelementen die bestand zijn tegen de opdruk van boomwortels. Tevens worden op het gehele traject de verlichting en vangrails vervangen, zo wordt gezegd.

Er is gekozen voor duurzame oplossingen, aldus het Hazerswoudse bedrijf. Er wordt van de totale 10.000 ton asfalt 4.000 ton Lynpave-asfalt aangebracht. Dat is een mede door Vermeulen ontwikkelde toevoeging aan asfaltmengsels, waardoor het asfalt op lage temperatuur kan worden verwerkt en waarmee de CO2-uitstoot wordt verminderd.