De 144 woonplekken voor arbeidsmigranten aan de Kruisweg in Woubrugge zijn alleen bedoeld voor mensen die in de gemeente Kaag en Braassem werken. De gemeentebesturen van Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn zijn daar niet blij mee.

Naar aanleiding van vragen van de VVD laat wethouder Guus Elkhuizen (Samen Beter Nieuwkoop) weten dat hij hierover al meerdere keren in gesprek is geweest met wethouder Inge van der Meer van de gemeente Kaag en Braassem.

Zij zegt dat het een raadsbesluit was om nieuwe woningbouw voor arbeidsmigranten alleen toe te staan voor de "eigen arbeidsmigranten", dus de mensen die in een van de dorpen van Kaag en Braassem werken.

Daar is Elkhuizen het niet mee eens. Volgens hem gaat Kaag en Braassem hiermee in tegen de afspraken die gemeenten onderling hebben gemaakt. "In de regio zitten we allemaal voor de opgave om arbeidsmigranten te huisvesten", zegt Elkhuizen. Hij laat weten dat wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn "ook ongelukkig is met deze situatie".

Voor de bouw van de 72 kamers aan de Kruisweg, waar 144 arbeidsmigranten in kunnen slapen, moet de gemeente een bouwvergunning afgeven. Hierover kunnen instanties en mensen hun mening en bezwaren laten weten.