De Alphense kermis sloot maandagavond ruim een half uur eerder dan gepland vanwege een "mogelijke dreiging". Twee jeugdgroepen wilden mogelijk met elkaar op de vuist gaan op de kermis in Alphen aan den Rijn, meldt de politie woensdag.

"Na zorgvuldige beoordeling van de binnengekomen informatie werd besloten dat het signaal dermate serieus genomen moest worden. Agenten zijn direct met meerdere eenheden poolshoogte gaan nemen op de kermis", aldus de politie.

Daarna heeft de politie in overleg met de organisatie van de kermis besloten om eerder te sluiten. "Er zijn geen aanhoudingen verricht. De komende avonden zal er zichtbaar en onzichtbaar meer politie op de been zijn op en rond het kermisterrein."

Agenten monitoren en doen actief onderzoek op internet en sociale media. Daarbij kijkt de politie onder meer naar signalen van strafbare feiten, zoals op handen zijnde vechtpartijen tussen groepen jongeren. Ook komen er regelmatig tips binnen en wordt de politie op die manier geïnformeerd over verdachte berichten.