Het bestuur van de Dag LAURA-fietstocht heeft dinsdag de nieuwe data voor 2021 bekendgemaakt. Dit jaar zouden de 73e editie van de Dag LAURA en de 51e editie van de Avond LAURA plaatsvinden, maar beide moesten vanwege het coronavirus verplaatst worden.

Volgend jaar vindt de Avond LAURA plaats van dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 juni. De routes tijdens de Avond zijn altijd rond de 35 kilometer.

De data die voor de Dag LAURA zijn gereserveerd, zijn dinsdag 6 tot en met vrijdag 9 juli. Tijdens deze fietstocht kunnen deelnemers kiezen tussen een aantal verschillende afstanden, variërend van 40 tot 100 kilometer. De routes houdt het bestuur nog even geheim.

Het bestuur biedt fietsliefhebbers die deze zomer toch graag op pad willen een alternatief aan. Zij kunnen de fietsroute van 2019 fietsen. Deze heeft het bestuur speciaal beschikbaar gesteld, omdat de editie in 2020 geen doorgang kon vinden.

De naam LAURA staat voor de vier plaatsen die tijdens het jaarlijkse evenement worden aangedaan. De deelnemers rijden op de eerste dag naar Leiden, op de tweede dag naar Amsterdam, op de derde dag naar Utrecht en op de laatste dag naar Rotterdam. Alphen aan den Rijn is op alle vier dagen de start- en finishplaats.