De werkzaamheden voor de verbreding van het fietspad langs de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandagochtend van start gegaan. Het gaat om het gedeelte tussen de Albert Schweitzerbrug en de Prinses Irenelaan.

"De werkzaamheden bestaan uit het verbreden van de fietspaden, het opnieuw asfalteren en het aanpassen van de aansluitende verharding. Om fietsers veilig in twee richtingen te laten oversteken, worden de verkeerslichten ter hoogte van de Van Nesstraat en de Zoutmanstraat aangepast. Tevens worden werkzaamheden aan de openbare verlichting uitgevoerd", zegt de gemeente.

De verkeerssituatie rondom de tunnel wordt niet aangepast. Het blijft eenrichtingverkeer voor fietsers die vanaf de Albert Schweitzerbrug door de tunnel gaan. Het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Zoutmanstraat is al een tweerichtingsweg. Het pad wordt alleen verbreed om de fietsers op dit gedeelte meer ruimte te geven.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het fietspad over ongeveer drie weken afgerond. Dit is ook afhankelijk van de weersomstandigheden.

Tijdens de werkzaamheden is het fietspad tussen de Evertsenstraat en de Prinses Irenelaan volledig afgesloten. Het (brom)fietsverkeer wordt omgeleid en er worden verkeersregelaars ingezet.

Daarnaast zijn de bushaltes aan de westzijde tijdelijk buiten gebruik. Vanwege de werkzaamheden aan het fietspad worden de Zoutmanstraat en de Van Nesstraat ter hoogte van de Prins Bernhardlaan afgesloten voor al het verkeer. Dit verkeer zal worden omgeleid. Woningen en winkels blijven bereikbaar.