Schoenwinkel Van Keeken in Alphen aan den Rijn heeft vrijdag het predicaat Hofleverancier ontvangen uit handen van de commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland Jaap Smit.

Van Keeken Schoenen heeft het predicaat ontvangen ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de winkel. De eigenaar, Kees van Keeken, heeft de oorkonde in ontvangst genomen. De commissaris van de Koning en burgemeester Liesbeth Spies hielden beide een toespraak.

Volgens de commissaris van de Koning ontvangt een bedrijf niet zomaar het predicaat Hofleverancier: "Het predicaat is een soort lintje voor een bedrijf, alleen moeten zij zelf een verzoek indienen. Uiteindelijk kent Zijne Majesteit het predicaat toe. Het is zeker geen automatisme dat een bedrijf dat meer dan honderd jaar bestaat het predicaat Hofleverancier ontvangt."

Kees van Keeken is de vierde generatie van zijn familie die eigenaar is van de zaak. Zijn overgrootvader, Cor van Keeken, opende de winkel samen met zijn broer een paar maanden voor het einde van de Eerste Wereldoorlog aan de Schoolstraat.