Medewerkers van Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn hebben de taxus een knipbeurt gegeven. Het snoeisel dat bij het knippen van deze plant vrijkomt is gedoneerd aan Taxus Taxi, een stichting die naalden van de taxus gebruikt bij de ontwikkeling van chemotherapie.

In 2009 startte Taxus Taxi met het inzamelen van taxussnoeisel om mensen die lijden aan kanker te helpen. "Door de inzameling van taxussnoeisel kunnen wij iets betekenen voor mensen die lijden aan deze vreselijke ziekte. De taxusnaalden bevatten namelijk dé basisgrondstof voor chemotherapieën."

In de zomermaanden zamelt de stichting met een klein team zoveel mogelijk taxussnoeisel in. "Hiermee dragen wij op een eenvoudige manier bij aan dit goede doel", aldus de stichting.

Ook Avifauna wil helpen. "Hier willen ook wij ons steentje aan bijdragen. Onze medewerkers van groenvoorziening zijn afgelopen week namelijk druk in de weer geweest met het snoeien van onze taxus. We bewaren het taxussnoeisel om te doneren aan Taxus Taxi."