De nieuwbouw van een vierde appartementencomplex tussen de Saffierstraat en de Zegerplas in Alphen aan den Rijn gaat niet door. Protesten van omwonenden en twijfel bij de politieke partijen hebben wethouder Gerard van As ervan overtuigd om de locatie te laten vervallen.

Donderdagavond 28 mei wordt in de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn de nieuwbouw van een aantal woningen op minder voor de hand liggende locaties behandeld.

Oorspronkelijk stonden zes onorthodoxe locaties op de planning, maar wethouder Van As heeft locatie Saffierstraat laten vervallen. De gemeenteraad neemt nu een besluit over de overige vijf locaties: Klompenmaker, Oudshoorn, Bospark, ARC en Asfaltcentrale.

Voor de toekomst wordt gelobbyd om de locaties Gnephoek en Noordrand te kunnen bebouwen. Deze locaties liggen aan de rand van de stad in het buitengebied. Vooralsnog verzet provincie Zuid-Holland zich tegen bouwen in de polders.

De laatste kantorencomplexen worden omgebouwd naar appartementen en studio's. De laatste voor kantoren bestemde bouwgronden, langs het station, zijn inmiddels bestemd voor woningbouw.