Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn opent op donderdag 21 mei, op Hemelvaartsdag, haar deuren. Dit gebeurt op aangepaste wijze met een beperkt aantal bezoekers vanwege het coronavirus.

Het Archeon was in maart al klaar om te starten met het nieuwe seizoen, maar kon toen niet open gaan vanwege het coronavirus.

Nu mag het park de deuren weer openen. Archeon voert de maatregelen door uit het protocol 'Samen een veilig bezoek aan Archeon', welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. Dit houdt in dat het Archeon zorgt voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, voor voldoende en heldere informatie, en voor extra hygiënemaatregelen.

Alle activiteiten gaan door. "We hebben de activiteiten en shows ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoongemaakt. De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door", zegt directeur Monique Veldman.

"Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is."

De belangrijkste wijzigingen aan het bezoek aan het Archeon zijn de vooraf uitgestippelde wandelroute en het reserveren van een tijdslot voorafgaand aan het bezoek.