Vele Alphenaren besloten zondag om toch naar de Zegerplas te trekken ondanks het NL-Alert dat uitgezonden werd. Topdrukte bleef echter uit.

Zowel jong als oud trok erop uit voor een wandeling bij de Zegerplas. De gemeente had wel maatregelen getroffen om samenscholing van grote groepen mensen te voorkomen.

Op verschillende plekken in de gemeente zijn borden geplaatst om Alphenaren te blijven herinneren dat het belangrijk is om afstand te houden en elkaar de ruimte te geven. Dit was ook het geval bij de Zegerplas. Daar stonden grote borden met teksten als 'beperk je tijd op deze plek' en 'houd 1,5 meter afstand'.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.