De gemeente Alphen aan den Rijn treft extra maatregelen boven op die van de regering om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen.

De gemeente heeft in samenwerking met de Economic Development Board Alphen aan den Rijn (EDBA) en andere partners een speciaal informatiepunt voor ondernemers opgezet. Op deze pagina vinden ondernemers in Alphen aan den Rijn in de komende periode de laatste lokale en landelijke informatie, handige links en antwoorden op actuele vragen. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

Ook wordt er een helpdesk ingericht waar ondernemers zowel telefonisch als via chat vragen kunnen stellen aan betrokken adviseurs.

Daarnaast treft de gemeente enkele maatregelen. Zo wordt de betaling van gemeentelijke belastingen uitgesteld. De eerste betaaltermijn van de aanslag gemeentelijke belastingen verstrijkt 31 maart 2020. De gemeente verwacht op deze datum geen eerste betaling.

De laatste vervaldatum is 31 mei 2020. De gemeente hoopt dat de situatie tegen die tijd dusdanig gestabiliseerd is dat ondernemers wel aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen.

Daarnaast ontvangen horeca- en sportgelegenheden en onderwijsinstellingen tot en met 6 april geen herinneringen voor gemeentelijke rekeningen. Gedurende die periode zijn deze instellingen namelijk gesloten.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.