De Alphense zendmast zal woensdagavond rood verlicht zijn om zorgverleners een warm hart toe te dragen.

Dinsdag klapten inwoners van Alphen aan den Rijn, net als mensen op andere plekken in het land, voor iedereen die de samenleving draaiende houdt ten tijde van het coronavirus.

Met een lichteffect wordt op de zendmast een rood kloppend hart nagebootst, wat symbool staat voor een warm en ondersteunend hart voor de zorgverleners.

De basiskleur van de zendmast is wit met groen, een verwijzing naar Alphen aan den Rijn als middelpunt van het Groene Hart. Met het lichtschema wordt ingespeeld op belangrijke dagen en gebeurtenissen die publieke aandacht verdienen.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.