De storm Ciara heeft zondagavond het dak van het Alrijne Ziekenhuis in Alphen aan den Rijn beschadigd en het treinverkeer tijdelijk deels ontregeld op diverse trajecten van en naar de stad. Niemand raakte door de storm gewond.

Verschillende dakdelen van het ziekenhuisgebouw waaiden los door de harde wind. Omdat die situatie mogelijk gevaar opleverde voor bezoekers, werd de toegangsweg naar het ziekenhuis tijdelijk afgesloten. Hierdoor was ook de huisartsenpost (HAP) niet bereikbaar.

Ook treinreizigers ondervonden hinder door de storm. Als gevolg van de wind belandde een plastic zak in de bovenleiding. Hierdoor reden er tijdelijk geen treinen tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven. Nadat de zak was verwijderd, werd het treinverkeer rond 18.30 uur hervat.

De windsnelheden van tot 140 kilometer per uur zorgden er tevens voor dat meerdere bomen omgingen in Alphen aan den Rijn. De brandweer rukte meerdere malen uit voor omgewaaide bomen in onder meer het Ericapark, de Doornenburg en de Gnephoek.

Veiligheidsregio Hollands Midden ontving tot zondag 22.00 uur zo'n driehonderd overlastmeldingen binnen vanwege de storm, zo meldt een woordvoerder aan NU.nl. Volgens hem viel de ernst van de meldingen mee. "Er zijn geen gewonden gevallen, dat is voor ons het belangrijkst."

Avifauna en Archeon bleven zondag dicht

In verband met de storm sloot Vogelpark Avifauna zondag om 14.00 uur tijdelijk de deuren. Ook Archeon bleef zondag dicht.

Hoewel het hoogtepunt van de storm Ciara voorbij is, gaat het ook maandag flink waaien. In het hele land is code geel afgekondigd vanwege harde windstoten.