De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt aangepakt.

Dat heeft een raadscommissie maandagavond besloten na uitgebreid debat. Donderdag wordt dit besluit in de laatste raadsvergadering van dit jaar als hamerstuk (iets wat zonder bespreking wordt aangenomen, red) op de agenda gezet.

De plannen voor de verbouwing van Theater Castellum zijn "noodzakelijk". Het gaat onder meer om aanpassingen van de looproutes in het gebouw en om het verhelpen van lekkages.

Beide zaken zijn fouten in het ontwerp en hadden allang verholpen moeten worden. Directeur Sandra Bruinsma pleitte al eerder voor een snel besluit, omdat de verbouwing voor een betere exploitatie hoogst noodzakelijk is. Ook heeft zij de hele zomer van 2020 niets geprogrammeerd om de verbouwing mogelijk te maken.

Wethouder Leo Maat verraste in oktober de gemeenteraad met een plan voor eventuele verkoop.

De fracties zijn weliswaar niet blij met de plannen voor verkoop, maar geven de wethouder de gelegenheid om te onderhandelen en te kijken of daar iets gunstigs voor de gemeente uit kan rollen.