Het Openbaar Ministerie (OM) heeft de flitspaal op de Prins Bernhardlaan in Alphen aan den Rijn ter hoogte van de Hoorn weggehaald. De andere flitspalen in straat staan er nog wel.

Het OM evalueert elke drie jaar de locatie van flitspalen. Dit wordt gedaan om te bepalen of ze nog een wezenlijke bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid.

Na deze evaluatie heeft het OM besloten dat de flitspaal op de Prins Bernhardlaan ter hoogte van de Hoorn niet past binnen het beleid. "Binnen ons huidige beleid vinden we dat flitspalen niet te dicht op elkaar mogen staan, omdat je een heroverweging moet kunnen maken. Dus als je wordt geflitst, moet je de mogelijkheid hebben om je snelheid aan te passen, en niet meteen nog eens geflitst worden", vertelt Marloes van Kesteren, persvoorlichter Parket Centrale Verwerking OM.

"Deze flitspaal flitste de afgelopen periode daarom alleen nog op rood licht, niet op snelheid. De paal maakt hiervoor gebruik van 'lussen' in het asfalt. Begin dit jaar is het asfalt afgekeurd voor gebruik van deze lussen. Dat is aanleiding geweest om de paal nu helemaal te verwijderen."