Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag vijftien maanden cel geëist tegen een 24-jarige man uit Alphen aan den Rijn die in mei dit jaar een scooterrijder mishandelde en met een pistool bedreigde tijdens een verkeersruzie.

De verdachte reed het slachtoffer op 27 mei bijna aan, waarna een verkeersruzie ontstond. Samen met de bijrijder stapte de verdachte uit de auto, waarna ze de scooterrijder sloegen en schopten.

De verdachte liep vervolgens terug naar de auto en pakte een vuurwapen. Dit bleek een gestolen dienstwapen van de politie te zijn. De man zette het wapen tegen het hoofd van de scooterrijder. Daarna sloeg hij op de vlucht. Toen agenten waarschuwingsschoten losten, gaf hij zich pas over.

Van de bedreiging met het wapen zijn camerabeelden. Op de beelden is te zien dat de verdachte het wapen in zijn hand houdt en het vervolgens naar het hoofd van de scooterrijder toe beweegt.

De verdachte zou zich volgens het OM schuldig hebben gemaakt aan openlijk geweld. Door het gebruik van geweld en de grote impact hiervan op het slachtoffer, vindt het OM een straf van vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk, op zijn plaats.

De uitspraak is over twee weken.