Stichting Ipse de Bruggen voor gehandicaptenzorg wil aan de hand van een aantal hoofdthema's in de komende jaren verder gaan verduurzamen. De stichting doet dit in het kader van de Green Deal Zorg.

De belangrijkste thema's zijn het isoleren van gebouwen, minder energie gebruiken, afval scheiden en producten inkopen die mens en milieu zo min mogelijk schade toebrengen. De organisatie wil verder een gezondere leef- en werkomgevingen voor haar cliënten en medewerkers creëren en zorgen dat er minder medicijnresten in het afvalwater komen.

Door deel te nemen aan de Green Deal Zorg spreekt Ipse de Bruggen officieel de intentie uit om, samen met overheden, financiers en andere stakeholders, op deze vier thema's in de komende jaren klimaatdoelstellingen te behalen.

De directeur Services van Ipse de Bruggen, Hanno Brandsema, tekende donderdag voor de deelname aan de Green Deal Zorg. De organisatie liet in de afgelopen jaren al zo'n tweeduizend zonnepanelen plaatsen om fossiele energiegebruik te verlagen.