Harre van der Nat, fractievoorzitter van de SP in Alphen aan den Rijn, zal tijdens de raadsvergadering op donderdag afscheid nemen van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn.

Van der Nat geeft aan dat deze beslissing is voortgekomen uit een samenloop van ontwikkelingen. Hij wil meer tijd spenderen als vader van zijn jonge gezin.

"De afgelopen maanden realiseerde ik mij dat mijn plaats in het gezin, aan tafel, aan hun bed, op het schoolplein en thuis op de bank te vaak leeg bleef. Dat gevoel van elders te moeten zijn kon ik niet langer naast mij neerleggen. Vandaar dat ik dit besluit neem."

Van der Nat is sinds 2006 actief als volksvertegenwoordiger. Eerst voerde hij deze functie uit in de Staten van Zuid-Holland en daarna in de gemeenteraad van Hij was sinds 1998 al actief voor de landelijke SP.

Van de Kolk wordt nieuwe fractievoorzitter

De nieuwe fractievoorzitter van de SP wordt Iris van de Kolk. Raadcommissielid Ginet Groep-Eijsackers zal de vacante raadszetel innemen.

"Ondanks dat ik Harre zal missen naast mij in de raad heb ik volledig begrip en respect voor zijn keuze", laat Van de Kolk weten. "Hij heeft zich jarenlang belangeloos ingezet voor de Rijnwoudse, Zuid-Hollandse en Alphense samenleving, maar ook op landelijk niveau als scholingsmedewerker van de SP."

"Velen met mij zijn hem daar enorm dankbaar voor. Weliswaar stopt Harre in de raad, maar hij zal actief blijven binnen de afdeling. Een volledig vaarwel is het dus niet."