De noodlijdende Alphense kinderboerderijen krijgen toch extra subsidie. De subsidie is bedoeld om een extra medewerker in te huren voor een bedrag van 20.000 euro.

Wethouder Leo Maat meldt dat de Stichting Alphense Kinderboerderijen (SAK) en de gemeente Alphen aan den Rijn eruit zijn. Extra subsidie in combinatie met een aantal andere afspraken is voldoende om de kinderboerderijen Bospark en Zegersloot in Alphen aan den Rijn en Contactweide in Boskoop te laten voortbestaan.

Voor 20.000 euro kan een extra medewerker worden ingehuurd. Deze zal het aantal fte's verhogen van 2,3 naar 3 in totaal. De medewerker zou afkomstig moeten zijn van werkbedrijf Rijnvicus. SAK gaat hierover in gesprek.

Daarnaast zijn milieubesparende maatregelen mogelijk. De gemeente zal deze op haar kosten uit laten voeren. De kinderboerderijen profiteren dan van een lagere energierekening.

Verhuur van een deel van de grond

Een derde afspraak is verhuur van een deel van de grond van kinderboerderij Zegersloot. Buurman Bij Hen wil een klimpark aanleggen. De beoogde locatie lag echter te dicht bij de wijk achter Bij Hen.

Als alternatief is nu gekozen voor een strook grond van de gemeente die de kinderboerderij in gebruik heeft. De kinderboerderij krijgt straks een vaste bijdrage van Bij Hen voor het gebruik van de grond. Deze bijdrage wordt verhoogd als er aanzienlijk meer bezoekers dan verwacht komen.