Twee agenten zijn woensdag in Alphen aan den Rijn mishandeld door een zestienjarige jongen nadat ze hem hadden aangehouden. De agenten hebben aangifte gedaan van het geweld en de beledigingen.

De politie kwam af op een melding van een conflict in een woning aan de Samsonlaan. Een bewoner had gemeld dat het ging om een uit de hand gelopen ruzie waarna de jongen een medebewoner zou hebben mishandeld. In de woning troffen zij de zestienjarige verdachte aan.

Toen de politie de jongen aan wilde houden, verzette hij zich stevig. Er moest pepperspray aan te pas komen om de verdachte onder controle te krijgen.

Hierbij raakten twee agenten gewond. De politie laat weten dat een van de agenten door de verdachte in zijn arm werd gebeten. De andere agent liep een gekneusd jukbeen en een gescheurd oor op. De verdachte beledigde de agenten ook.

De agenten zijn voor hun verwondingen behandeld bij de huisartsenpost. De dader zal voor deze mishandeling niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel worden aangepakt.