Central Events organiseert op zaterdag 7 september in samenwerking met zorginstelling Ipse de Bruggen de eerste editie van de Limes Classic, een fietstocht langs de grens van het voormalige Romeinse Rijk tussen Zwammerdam en Katwijk.

De start en finish van de tocht vindt plaats bij Nigrum Pullum in Zwammerdam. Onderweg kunnen deelnemers Romeinse vondsten bekijken bij onder andere Museumpark Archeon, Castellum Bodegraven en archeologisch park Matilo.

Zorginstelling Ipse de Bruggen wil met de jaarlijkse fietstocht de Limes meer onder de aandacht brengen en tegelijkertijd cliënten de kans geven mee te fietsen. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Alphen aan den Rijn ondersteunen dit initiatief met een financiële bijdrage voor de komende drie jaar.

Deelnemers kunnen kiezen uit vier afstanden: 70 en 110 km voor wielrenners en 25 en 45 km voor toerfietsers, e-bikes, handbikes en tandems. Op het start- en finishterrein kunnen cliënten van Ipse de Bruggen hun eigen fietsrondje fietsen.

Op 7 september is het terrein van de zorginstelling de hele dag in Romeinse sferen en worden er verschillende optredens gegeven.