De nieuwbouwplannen aan de Olympiaweg voor het Ashram College zijn van de baan. De middelbare school blijft aan het Marsdiep. Hier wordt naast het bestaande gebouw een nieuwe school gebouwd, waarna het huidige onderkomen zal worden gesloopt.

Het Ashram College ziet af van de nieuwbouw aan de Olympiaweg door een combinatie van stijgende bouwkosten en een afnemend aantal leerlingen.

Wel laat de middelbare school een nieuw gebouw op de locatie aan het Marsdiep bouwen. Dit schoolgebouw vervangt het huidige pand, dat vervolgens wordt afgebroken.

Het nieuwe schoolgebouw is nodig, omdat het oude gebouw niet meer past bij het moderne onderwijssysteem. Dit pand kan niet worden aangepast. De stalen constructie maakt dat de indeling van het gebouw niet flexibel is. Nieuwbouw is dan stukken goedkoper dan verbouw. Bovendien is het schoolgebouw te groot voor het aantal leerlingen dat er de komende jaren gebruik van gaat maken.

De nieuwbouw komt op de parkeerplaats aan de kant van het Marsdiep. Naar verwachting wordt het gebouw in 2020 aanbesteed.