Komende vrijdag komt de wedstrijd polsstokhoogspringen Urban Pole Vault Series voor het tweede jaar op rij naar Alphen aan den Rijn. Nationale en internationale toptalenten komen af op het evenement op het Rijnplein.

De lokale jeugd van vereniging AAV’36 trapt de wedstrijd af en springt vanaf 15:00 uur. Om 17:00 uur nemen de professionals deel aan het evenement.

Onder meer een Afrikaans recordhouder zal vrijdag springen, evenals de Tunesisch en Israëlisch kampioen en atleten uit België, Duitsland & Frankrijk. Ook de Nederlands recordhouders Femke Pluim en Menno Vloon nemen deel aan het evenement.

Pluim is bovendien medeorganisator van het evenement. "Vorig jaar kon ik zelf helaas niet springen. Ik ben dan ook erg blij dat we voor een tweede keer hier in Alphen zijn, zodat ik nu ook voor mijn thuispubliek kan laten zien wat ik kan. Het deelnemersveld is sterk dit jaar, waardoor het allemaal nog interessanter gaat worden."

Urban Pole Vault Series vindt dit jaar plaats op 30 mei, 31 mei en 2 juni in Alphen aan den Rijn, Apeldoorn en Wormerveer. Het evenement maakt deel uit van de Urban Athletics Series en wordt gesteund door onder meer de Atletiekunie.