Een 34-jarige mannelijke beveiliger van winkelcentrum De Aarhof in Alphen aan den Rijn staat komende dinsdag voor de rechter op verdenking van het verkrachten van een vijftienjarig meisje in zijn kantoor. Hij zou het slachtoffer van winkeldiefstal hebben beschuldigd, waarna hij misbruik zou hebben gemaakt van zijn overwichtspositie als beveiliger en het leeftijdsverschil.

Het incident zou hebben plaatsgevonden op 7 juni 2018. De verdachte en het slachtoffer waren beide werkzaam in het winkelcentrum. De man zou haar na werktijd hebben gevraagd bij hem op kantoor langs te komen om te praten over de vermeende diefstal. Deed zij dat niet, dan zou hij de politie inschakelen of ervoor zorgen dat ze haar baan kwijtraakte, zo stelt het OM.

Eenmaal in zijn kantoor zou de verdachte het meisje hebben gevraagd hem een massage te geven, omdat hij haar anders een toegangsverbod tot het winkelcentrum zou opleggen.

Hierop sloot hij volgens het OM de deur van zijn kantoor, of wekte hij die suggestie aan het slachtoffer, waarna hij haar dwong tot seksuele handelingen en haar verkrachtte.

De man wordt verdacht van verkrachting en van het misbruiken van zijn positie als beveiliger en het overwicht dat hij had door het leeftijdsverschil.

De verdachte staat 30 april voor de rechtbank in Den Haag. Hij zit vast in afwachting van zijn zaak.