Het Alphens Korenfestival start 11 mei met een openingsmanifestatie op het Rijnplein. In aanwezigheid van alle koren zal om 11.00 uur wethouder Leo Maat de dag officieel inluiden met de overhandiging van de gouden baton aan het jubilerende Musicalkoor Summertime.

Aansluitend zal het grootste koor van de dag een Mamma Mia medley zingen onder leiding van alle dirigenten. De koren verspreiden zich daarna over het centrum en treden zij vanaf 11.30 uur op, op de binnen- en buitenpodia.

Er doen dit jaar 33 koren meer aan het Alphens Korenfestival. De meeste koren komen uit Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen maar ook koren uit Hoogvliet, Rotterdam, Bergen op Zoom, Gilze-Rijen, Bergambacht, Aalsmeer, Papendrecht en Den Haag doen mee.

Twaalf podia dit jaar

In totaal zijn er twaalf podia. Het hoofdpodium is op het Rijnplein.

Er zijn verder onder andere podia aan de Pieter Doelmanstraat, de Boetzelaerstraat, de Aarkade en Aarhofplein. Nieuw dit jaar is het podium op de markt bij het Thorbeckeplein. Binnenpodia zijn bij de Adventskerk, Maranathakerk, Bonifaciuskerk en de Remonstrantse kerk.